In De Volle Pot

De spaghetti bolognaise bij ‘In De Volle Pot’ in Merchtem

Ik woonde enkele jaren naast het meest bekende spaghettirestaurant van Brussel en omstreken – you know who – en zat er zéér regelmatig. Toen mijn papa dus suggereerde om eens een spaghetti te gaan proeven bij een nieuw adresje dat hij had ontdekt, spartelde ik initieel tegen. Hij beloofde dat het ‘minstens even goed, misschien zelfs beter’ was. Mijn interesse was gewekt.

Zijn nieuw adresje heette ‘In De Volle Pot’ en was eveneens een nietsvermoedende bruine kroeg waar je zo voorbij zou rijden zonder door te hebben dat ze bekend staan voor hun spaghetti. Sinds mijn papa me enkele jaren geleden introduceerde, moet ik eerlijk toegeven dat ik vaak naar hun specifieke spaghetti snak. Dringend tijd dus om hen nog eens een bezoekje te brengen en hun bolo te ‘vereeuwigen’ op de blog.

DE SPAGHET? Voor 12,5 euro krijg je de normale portie voorgeschoteld: een stevig bord dunne slierten topped with een dieprode, vlezige saus. Ik moet al wat proppen om deze portie erdoor te krijgen, dus chapeau voor diegenen die – voor anderhalve euro meer – de maxi trotseren (shoutout naar mijn schoonbroer). Eerlijk, deze saus is zó ongelooflijk lekker. Weinig groentjes te bespeuren, vooral gehakt, maar elke hap zit bomvol alle juiste smaken. Het begint zout, dan komt de zoete toets door, om te eindigen met het scherpe zurige van de tomaat. Als ik deze bolo eet, voel ik me net Remy uit Ratatouille die voor het eerst een smaakexplosie ervaart. Maar dan iets minder mooi afgebeeld. P.S. never forget dat Michaël Pas de Vlaamse Remy vertolkte en ik toen nog een crush op hem had uit zijn Kulderzipken tijd en dus die stem in het lijf van een rat voor een heel *confused* meisje van 14 zorgde if you know what I mean… Look it up.

Back to the pasta! Wat de hoeveelheid saus betreft: zéker voldoende. Mijn papa heeft er een gewoonte van gemaakt om standaard extra saus bij te bestellen. Be like Frank en treat yoself, je verdient het. Ben je geen fan van een occasionele kaashomp (yum) in je bolo? Dan zou ik de kaas apart vragen. De berg geraspte kaas versmelt immers heerlijk met elke hap.

SAMENGEVAT? Ik verlang er constant naar, dus tot op heden staat deze spaghetti absoluut in mijn top drie.

2 comments on “In De Volle Pot

 1. Hallo Lara, vandaag je advies gevolgd en de spaghetti gaan proeven; inderdaad een lekker goed gevuld bord met niet te overkookte capellini (persoonlijk heb ik de pasta liever wat dikker)maar ik kan me niet voorstellen dat je nog extra saus zou willen.
  Ook leuk dat je er pikante olie kan bijdoen, want Tabasco kan soms nogal azijnachtig aankomen. Het glas rode Bordeaux dat ik er bij dronk, was bovengemiddeld goed: een pluspunt.
  Op naar het volgende.
  Was getekend,
  Een medeverslaafde

  1. Dag Jan,

   Ik ontdek nu pas jouw reacties! Heel fijn om jouw indrukken te lezen en te volgen, merci!

   Groetjes,
   Lara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *