Kamiel

De spaghetti bolognaise bij Kamiel in Ternat

Er is zoveel gebeurd sinds de laatste keer dat ik hier iets postte: ik heb mijn haar afgeschoren, ik ben verhuisd, er is een pandemie uitgebroken en oh ja had ik al gezegd dat black lives fucking matter?

Boeien dat dit een ironische, onbekende spaghettiblog is, deze boodschap moet luid en duidelijk o-ve-ral klinken: genoeg met uitspraken als ‘ik ben geen racist’ om vervolgens toch gewoon toe te kijken en stil te zwijgen. Stop met neutraal te blijven: er is géén neutraliteit in racisme. Educate yourself, be an ally. In een maatschappij vol racisme, hebben we énkel nood aan anti-racisten. Niets minder.

Bon, dat gezegd zijnde, terug naar de spaghetti. Wat er ook gebeurt in de wereld, there is always spaghet, thank god, dus besloot ik nog eens mijn favoriete comfort food te bestellen (uiteraard in afhaalversie). Ditmaal is spaghetticafé Kamiel, een vaste waarde in Ternat, aan de beurt.

DE SPAGHET? Laat ik beginnen met te vermelden dat we enkel de saus hebben afgehaald. Ik kan dus geen uitspraken doen over de slierten die Kamiel gebruikt, mijn oprechte excuses voor de ontbrekende info. Maar ik heb as usual capellini gekookt en die was heel lekker dus voilà, hopelijk maakt dat iets goed.

We betaalden 12 euro voor 1 liter saus, wat zeker redelijk klinkt, maar we merkten al snel dat het nogal weinig was voor twee personen. Dat kan ook liggen aan het feit dat wij beiden nogal sauzige mensen zijn, maar goed. Ik werkte mijn bord trouwens af met wat gruyère en peterselie om toch het gevoel te krijgen dat ik nog eens op restaurant zat *tears*.

De saus is zeker oké, maar iets te zoet naar mijn smaak. Zowel mijn lief als ikzelf hebben de peper- en zoutmolen vrijwel meteen bovengehaald. Van de grote stukken wortel ben ik persoonlijk geen fan; grote stukken wortel in spaghetti zorgen ervoor dat – naar mijn bescheiden mening – niet elke hap in balans is. Ineens heb je dan zo’n giga brok wortel in je bek. De grote stukken gehakt kunnen me dan weer wel bekoren.

SAMENGEVAT? Een algemeen ‘meh’-gevoel gepaard met grote stukken wortel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *