Den Trol (half&half)

De spaghetti ‘half & half’ bij Den Trol in Schoten

‘Den Trol!’, ‘DEN TROL’, ‘DeN TrOooOoOL’: geen enkele locatie kwam vaker als suggestie naar boven sinds de lancering van de spaghblog. Na maandenlange anticipatie, gestalk door mijn VELE fans (heb er echt zo veel, ma echt) en een rit van een uur was het zover. Den Trol oogt als een zoveelste bruine kroeg, in het midden van een rustige woonwijk. Spaghet-connaisseur zijnde, weet ik dat dat een meer dan gunstig teken is.

En dan kiezen geblazen. Ga je voor een klassieke, lichtjes pikante spaghetti Den Trol, voor een ‘half & half’ aangelengd met een scheut tomatenroomsaus, óf voor een van de speciallekes? Ik opteer voor de ‘half & half’. Misschien/hoogstwaarschijnlijk omdat ik dan sowieso nog eens moet terugkeren om de klassieker te proberen.

DE SPAGHET? Laat ik beginnen met de zéééér democratische prijs: negen euro voor een grote spaghetti. I repeat: NEGEN euro voor een GROTE spaghetti. A m a z i n g.

Hoe zit het dan met de smaak bij zo’n goedkope spaghetti? Eveneens a m a z i n g. Een pure kom comfort. Dunne slierten, warme, hartige, romige saus, de scherpe tomatensmaak die er af en toe doorkomt, en veel, écht massa’s smeltende kaas erbovenop. Het doet me denken aan een kruising tussen spaghetti en lasagne (waarom is dat nog geen ding? Of is dat een ding? brb ik moet dat even googelen).

Enfin: ik kan je niet vertellen hoe vaak ik al verlangend heb teruggedacht aan de ‘half & half’. Mijn enige puntje van kritiek is dat Den Trol té ver van mijn deur ligt en ja dat neem ik hen erg kwalijk. Dus voilà.

SAMENGEVAT? *insert picture of a drooling Homer Simpson*

3 comments on “Den Trol (half&half)

 1. Spaghettisaus met room ????? en dat vind je lekker ???????
  dit meen je toch niet??

  niet zo’n grote kenner mijn gedacht….
  bij geen enkele foto zijn er trouwens deftige groenten te zien in de saus …
  paprika , wortel enz …..

  ik denk dat je duidelijk nog veel spaghetti’s zal moeten eten eer je serieus genomen wordt…

  mvg

  1. Hey Dimi,

   Bedankt voor je reactie!
   Ieder zijn mening natuurlijk. Laten we vooral niet vergeten dat smaak subjectief is, en deze blog/spaghetti vooral niet té serieus genomen moet worden 😉

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *