De Kastart

De spaghetti Kastart bij De Kastart in Gent

Wie de woorden ‘Gent’ en ‘spaghetti’ in dezelfde zin uitspreekt, krijgt 9 op de 10 ‘Oh, De Kastart!’ te horen. Dat was ook te merken aan het aantal lezers dat De Kastart als suggestie doorstuurde. Met de toevoeging van room en look veroverde het spaghettirestaurant immers menig hart. Er zat dus wel wat druk op het bezoek. Zeker omdat ik in het gezelschap was van twee onvoorwaardelijke fans, Merima en Flo, mijn collega’s die al meer dan een jaar een gepassioneerde campagne voeren om er samen naartoe te gaan.

DE SPAGHET? Let us state the obvious: mensen met symmetriedwang of fans van ‘the art of plating’ stappen hier best niet binnen. Maar bon, presentatie is niet alles en Kastart moet er een zeker tempo in houden gezien de lange rij ongeduldige klanten, dus ik laat me niet beïnvloeden door mijn eerste indruk. Tot ik de giga fles ketchup op tafel zie staan. Big nope. Ketchup hoort bij frieten en croque monsieurs, niet bij spaghetti.

Met grote ogen kijken Merima en Flo me aan terwijl ik mijn eerste hap neem. Romig. Kazig. Lekker. De room neemt hier – zoals beloofd – absoluut de bovenhand, maar zwakt op die manier alle andere smaken wat af. Ik mis vooral het zurige van tomaat en geef zelfs enkele happen aan Flo, die voor één of andere gekke reden de kleinste portie had besteld (Ik schatte je hoger in dan dat, Flo). Wat ik er nu van vond? Wel, laat ik het zo zeggen: als ik een spaghetti écht lekker vind, ga ik ‘m niet delen.

Je krijgt wel absoluut waar voor je geld met een gemiddelde portie, en snél. Ik denk dat we er op een klein halfuur binnen en buiten waren. Misschien best, want niets beter dan wat frisse lucht en een avondwandeling om enkele liters room te verteren.

SAMENGEVAT? You either love it or you hate it, afhankelijk van je liefde voor room (en/of je lactose-intolerantie).

4 comments on “De Kastart

 1. Huh, dat is toch een foto van de Bolognaise? en uw review is duidelijk over de Spaghetti Kastart (met room).
  ps: de Bolognaise is beter gebalanceerd vind ik.

  1. Neen hoor, dit is wel degelijk een foto van de spaghetti Kastart met room 🙂 Aangezien de Kastart vooral bekend is om deze variant, wou ik eerst deze zeker uitproberen. Maar niets houdt me natuurlijk tegen om nog eens terug te gaan voor de classic bolognaise, zeker als die volgens u beter gebalanceerd is!

 2. Best ter plaatse eten. Als je een portie gaat afhalen (met pasta en kaas) verliest die zijn smaak. Ook enkel de saus bewaren in de vriezer zou ik afraden, smaak is volledig weg nadien.
  Klantvriendelijk zijn ze er ook niet. Dit wou ik toch even kwijt.

 3. Je kan dan ook gewoon croque Monsieur gaan eten bij de kastart, die ketchup is dus verantwoord 😉

  Wel tof om via dit forum wat meer of spaghetti-België te weten te komen, thx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *