De spaghetti bolognaise bij Via Via in Mechelen
Ik ga niet liegen: deze ken ik al vrij goed. De Via Via was namelijk hét go-to restaurant tijdens mijn studententijd. Ik ben grote fan van hun concept: een variërend menu van wereldgerechten. Al hebben ze gelukkig wel enkele vaste opties, waaronder deze spaghetti bolognaise.
DE SPAGHET? Let’s get straight to it: jà, er zitten champi’s in de saus, en grote. Weet wel: die zijn makkelijker om uit de saus te vissen. De absoluut gigantische portie kaas maakt gelukkig veel goed. Als je de champi’s eruit haalt, heb je immers meer plaats voor kaas. Ela, dat is hier met gratis lifehacks hé jongens.
Het is een solid spaghet, don’t get me wrong, maar iets te vlezig naar mijn zin. Als in: écht veel gehakt, weinig tomatensmaak. Persoonlijk vind ik dat vrij eentonig, maar ik ken wel veel mensen die zweren bij de spaghetti van de Via Via. Allez, één. Ik ken één iemand dat erbij zweert. Hey Lynn!
SAMENGEVAT? Veel vlees, weinig tomaat, champi’s makkelijk te vissen.