Bavet

De bavet special bij Bavet

Bavetje? Bavetjeee!” Het is inmiddels een heus begrip geworden in mijn vriendengroep. Met hun zelfverklaarde ‘tweede beste saus van het land’ (die van oma blijft de beste) heeft de keten op enkele jaren tijd heel Vlaanderen ingepalmd. Voor de Bavet-maagden onder ons (wie zijn jullie?): het concept is basically dat je je spaghetti zelf samenstelt. Niet vernieuwend op zich, maar de coole branding en hippe inrichting maken er een leuk uitje van. Gewapend met mijn 26 jaar ervaring in het veld, trok ik eropuit om m’n oordeel te vellen. Het feit dat ik mezelf voorheen al tientallen keren in een Bavet-coma heb gegeten, negeren we even.

DE SPAGHET? Als basis kan je kiezen tussen classic, volkoren of glutenvrije pasta. Ik ga meestal voor classic want ik ben een basic bish. De Bavet Special, hun klassieke vlezige bolognaisesaus maar dan met een beetje spice, is mijn favoriet. Als topping ga ik voor de gehaktballetjes want die zijn sehr lekker.

Ten slotte bestelde ik deze keer ook een portie extra ‘Say Cheese’ kaassaus zodat ik die meteen ook kon reviewen (en omdat mijn ogen àltijd groter zijn dan mijn maag). Het verdict: lekker, maar verveelt snel en heel heel zwaar.

Qua kaas kan je kiezen voor emmental of parmesan, in een royale hoeveelheid erbovenop. You get it, Bavet, you get it.

ON THE SIDE? Please, please, pleaaase probeer de nacho’s. Je zou het niet denken, maar hun combo van nacho’s met bolognaise- en kaassaus afgewerkt met uitjes en srirachasaus is echt om je vingers bij af te likken.

SAMENGEVAT? Een betrouwbare go-to: niet Eddy Wally-gewèèèldig, wel altijd goed.

2 comments on “Bavet

  1. Fantastisch goede saus, inderdaad de tweede beste na die van mezelf op een goede dag. Op een zaterdagmiddag met prachtig weer helemaal alleen op het terras in Antwerpen.
    De witte wijn was best goed, maar de rode was al véél te lang in contact geweest met de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *