Solid Stash

De Umami Bomb Bolognese van Solid Stash

“Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes maar naar de berg.” En dan bedoel ik: als ik de spaghetti door Miss Rona een maand niet kan gaan eten, dan haal ik de spaghetti maar zelf in huis. Toegegeven, voorgaande metafoor was niet 100% doordacht, maar hier zijn we dan.

In deze blogpost laat ik jullie heel graag kennismaken – voor diegenen die haar nog niet zouden kennen – met de bolo van Lily Imschoot, de bezieler van Solid Stash. Ikzelf leerde haar kennen dankzij de IG stories van Katrin Swartenbroux (@fakeplasticruby) en Eva Mouton (@eva_mouton), die frequent posten over hun liefde voor Solid Stash. Onder die naam maakt Lily veganistische diepvriesmaaltijden die ze levert aan je deur óf in een afhaalpunt. Quel concept!

Toen ik dus spotte dat haar bolo wel heel veel complimenten kreeg, moest ik ‘m gewoon uitproberen. Lucky for me bevindt haar keuken zich op enkele kilometers van mijn appartement dus kon ik mijn verlangen snel waarmaken. Na een super gezellige babbel en een inspirerende rondleiding door haar keuken en co-work space, sprong ik in mijn auto met the goods op (diepvries)zak. Plus enkele ‘deluxe chocolate chip & sea salt cookies’ want geef toe, dat klinkt gewoon té goed om niet te proberen.

Zoals ik hierboven al zei: diepvriesmaaltijden. Maar aangezien ik geen plaats heb voor een diepvriezer in mijn appartementje, reed ik meteen naar mijn mama (die elke middag pasta eet, geen leugen, ik heb het van geen vreemde) om gezellig samen te lunchen.

DE SPAGHET? We volgden de instructies; mengden de pasta onder de saus en topped it off met een klutske gezouten pastawater. De smaak kwam meteen door bij de eerste hap. De combinatie van veel groentjes, linzen en kruiden zorgde ervoor dat ik twee grote borden verorberde en mijn mama maar liefst drie (+ een paar champi’s die ik naar haar doorspeelde).

De smaak benoemen viel me lastig, ik kon er niet meteen een woord opplakken. Tot ik domweg besefte dat het gewoon in de titel zit: umami. Duh. Ik probeer het hier op de blog altijd te omschrijven als de ideale balans tussen zout, zoet en zurig, maar ik had nog nooit gedacht aan umami (= hartig/heerlijkheid). Ik associeerde de zogenaamde vijfde smaak altijd exclusief met de Aziatische keuken for some reason. Turns out dat umami dus ook gewoon in gehakt, ajuin, tomaten, wortel, parmezaanse kaas en dus bolognaise zit. Merci hiervoor Lily, lifechangerrr!

Op haar site legt Lily uit dat vlees een hoge umami waarde heeft en het een uitdaging is om dit te evenaren in vegetarische en veganistische gerechten. Deze Umami Bomb Bolognese zit dus bomvol hacks om de ‘heerlijke hartigheid’ te bekomen. Tip: neem zeker eens een kijkje naar de intrigerende ingrediëntenlijst!

SAMENGEVAT? Een heerlijke 100% vegan bolo boordevol groentjes, linzen en umami. Aanrader om standaard een solid stash van in je diepvries te hebben liggen. Oh ja en die koekjes zijn divine dus pak die er ook gewoon meteen bij.

spaghettiblogonaise_oranjerie_plantentuinmeise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *