Nona

De spaghetti alla chitarra ‘Nduja e limone’ bij Nona in Brussel

Dit is geen typische blog: bij Nona veranderen ze namelijk maandelijks van menu dus ik kan niet één bepaald gerecht reviewen en aanraden, aangezien de kans bestaat dat je dat de volgende maand niet meer kan proeven. Maar ik moet en zal het even over Nona hebben.

Ik ben al langer trouwe fan van Nona’s pizza’s, die inmiddels al enkele jaren bestaan, een paar huizen verder in dezelfde straat. Als je op zoek bent naar overheerlijke pizza dan ben je bij hen aan het juiste adres. Zó overheerlijk dat ze zelfs officieel erkend werden door de ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’ – slechts twee andere Belgische pizzeria’s doen het hen na. Voeg daaraan toe dat ze hun menu steevast baseren op lokale seizoensproducten en je hebt een zalig concept waar ik helemaal achter sta. Toen ze dus enkele maanden geleden aankondigden dat ze zouden uitbreiden met een aparte locatie toegewijd aan pasta, stond ik te popelen om langs te gaan.

En mijn hoge verwachtingen werden ingelost – wauw, wauw, wauw all across the board. Ik koos voor de spaghetti ‘nduja e limone’ terwijl mijn vriendinnen opteerden voor één met pesto van aubergine en één met olie en pikante pepertjes. Vanaf de eerste hap was het muisstil aan tafel, zo overdonderd waren we. We proefden ook van elkaars borden (very corona-proof, no worries, we zitten al sinds het begin in elkaars bubbel) en waren telkens even aangenaam verrast. Elke hap was een smaakbom. Heerlijke verse pasta, excellente sauzen, frisse wijntjes, what more do you need. Safe to say dat de pasta hun pizza meer dan evenaart.

Wij plannen dan alvast onze maandelijkse Nona date in, how about you?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *