Green Cuisine

De Belgonaise van Green Cuisine in Heusden en omstreken

Not gonna lie: een extreem groot voordeel aan deze ironische, amateuristische blog is dat professionele chefs me tegenwoordig af en toe zelf contacteren om hun bolognaise te proeven. Of in dit geval, Belgonaise.

Al sinds 2014 kookt Thomas onder de naam ‘Green Cuisine’ ambachtelijke, gezonde gerechten met lokale ingrediënten en levert hij deze aan huis in de driehoek Gent-Kortrijk-Brussel. Zo ook de ‘Belgonaise’-saus, een naam die hij zelfs liet registreren. Op zijn site schrijft hij: “De bolognaise – zoals wij ze kennen – bestaat niet in Italië en is een Belgische uitvinding, dus kunnen we het maar beter Belgonaise noemen. Zo zijn we verlost van de discussie of we pasta met een vork en een mes mogen eten, welke kaas er al dan niet op mag, …”

Thomas is een ongelooflijk sympathieke man en de passie voor zijn beroep spat ervan af. Als je in de buurt van zijn levergebied woont, breng dan zeker eens een bezoekje aan zijn site.

DE SPAGHET? De belgonaise zit vacüum verpakt, extra handig dus om in te vriezen. Deze meid heeft tot op heden geen diepvries in huis en als ik spaghettisaus zie, I have to eat it. Met andere woorden: dezelfde avond nog staat de belgonaise op het menu.

In de saus zitten fijngesneden groenten, gemengd gehakt en spekjes. Die laatste vind ik niet echt in een bolo – uh sorry, Belgo – passen. Naar mijn mening zorgt dat voor een iets té chewy textuur in het smeuïge geheel.

Wat de smaak betreft: Thomas had me op voorhand ingelicht dat hij de saus heel bewust zacht kruidt omdat het potje bijgeleverde kruidenolie (die je onder je slierten moet mengen) voor een speciale touch zorgt, en boy was he right. Gekruide pasta is een enorme meerwaarde en zorgt echt voor een unieke smaakervaring. Een tip die ik zeker nog ga toepassen!

Dat gezegd zijnde: de volgende dag warmde ik een restje op zonder kruidenolie, en dan heeft het geheel wel wat extra kruiding nodig.

SAMENGEVAT? Een milde saus, op z’n best in combinatie met een heerlijk kruidige olie. Ideaal voor liefhebbers van een goe vlezige saus.

spaghettiblogonaise_oranjerie_plantentuinmeise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *