Den Trol

De spaghetti ‘den trol’ bij Den Trol in Schoten

In december 2019 bracht ik op aanraden van enkele fanatieke Trol lovers een bezoekje aan ‘Den Trol’ in Schoten. Enfin, eigenlijk vooral na enkele DM’s – in Caps Lock – van dé meest fanatieke Trol lover (hi Robiiine!) In tegenstelling tot wat ze me aanraadde, de spagbol uiteraard, koos ik destijds voor de spaghetti half & half. Ik beloofde ik haar dat ik op een later moment nog zou terugkeren voor hun bolognaise. Deze is dus voor jou, Robine.

Mijn gezelschap – Jorik en Dries – en ik schuiven de voetjes onder tafel. “Ja, ik zie het al”, zegt die laatste terwijl hij misnoegd op de placemat tikt. “De wet van Cromheecke” snuift hij (verwijzend naar zijn achternaam). Jorik knikt. “Aaah ja.” Ik kijk het koppel vragend aan. Dries legt uit: “Rood-witte placemats zijn altijd een voorbode. Elk Italiaans restaurant dat hun eten durft te serveren op die ondergrond is meestal hun erfgoed niet waard.” Ik lach en leg uit dat Den Trol geen Italiaan is, maar een gewone bruine kroeg. “Oei, dat is nog erger!” lacht Dries. Duidelijk geen echte connaisseur, noch een regelmatige lezer van de blog. Cheers Dries.

DE SPAGHET? Dunne slierten, fijngesneden groentjes – ik merk vooral paprika en champi’s op – en iets te weinig gehakt naar mijn zin. Voor 10 euro krijg je een royale portie voorgeschoteld met een minstens even royale portie geraspte kaas on top. Qua prijs-kwantiteit zit het dus zeker en vast in orde. Over naar de kwaliteit…

De menukaart waarschuwt je op voorhand dat de spaghetti den trol pikant is en oh boy neem dat maar zeer serieus. Ik hou van pikant eten en heb graag een bolo met een edge, maar hier was het me net iets te overheersend. Vooraleer mijn smaakpapillen en lippen compleet buitenspel werden gezet door de spice proefde ik ook wel een zoetzurige hint, maar uiteindelijk elimineerde de pikantheid gewoon echt al de andere smaken. Aangezien Dries de hele broodmand leeg at en Jorik zijn rode wijn scheutig naar binnen goot is het safe to say dat ze mijn mening deelden.

SAMENGEVAT? Champi’s, te weinig gehakt en overheersend pikant. De wet van Cromheecke strikes again.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *