De Oranjerie

De mini spaghetti bolognaise bij de Oranjerie in de Plantentuin van Meise

Laat ik even de situatie schetsen: het is zondag en mijn vriendin Lisa en ik willen iets leuk gaan doen, dus plannen we een bezoek aan de Plantentuin van Meise. Een minuut nadat we er aan onze wandeling begonnen zijn, begint het te drashen. Drashen met een grote D. Zo’n goeie ouwe typisch Belgische out-of-nowhere STORTbui. We zien er de pret wel van in en wandelen door, seriously underdressed.

Na een fikse wandeling verschijnt de Oranjerie – het restaurant van de Plantentuin – aan de horizon. We trekken onze natte jassen uit, ploffen neer en scannen de QR-code voor het menu. Enkele magische woorden trekken meteen mijn aandacht. ‘Mini portie spaghetti bolognaise, 8 euro’. Pak ik dat? Helemaal doorweekt en met zes kilometer in de benen? Uiteraard pak ik dat, ik verdien dat. Also: een ‘proevertje’ bolognaise, wat een geniaal idee. Kan dit overal dan? Serieus horeca, regel het, hier zit iets in.

DE SPAGHET? Bedolven onder een gigantische berg geraspte kaas wacht je een heerlijk kommetje capellini met een lekkere saus. Die bestaat voornamelijk uit vlees, weinig groentjes (geen champi’s), allround echt een goeike. Misschien was het de wandeling door regen en modder maar deze spaghetti was zó ongelooflijk satisfying. Zo één waarna je achterover leunt en zucht “amai dat heeft me nu is écht gesmaakt.” En zo mini was ‘ie niet, trouwens, ik was echt voldaan. Als dit de mini was, zal de normale portie ook indrukwekkend zijn.

SAMENGEVAT? De belichaming van ‘honger is de beste saus’ en dubbel zo lekker na een wandeling door de prachtige Plantentuin!

spaghettiblogonaise_oranjerie_plantentuinmeise

2 comments on “De Oranjerie

  1. Een spaghetti met een emmental geraspte kaas ? Ik smeet hem de zaal door !
    Alle pasta kan alleen met parmezan of grana padano geserveerd worden.

    1. Tuttut, beste Alfons, een bolognese is geen Ragu en iedereen mag daar iets aan veranderen; ikzelf gebruik een mix van emmenthal en grana( versgeraspt )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *