Vooruit Café

De spaghetti bolognaise bij Vooruit Café in Gent

Ah ‘Gentje’. Het feit dat Gentenaren altijd zo liefkozend naar hun stad verwijzen, mag ik sinds kort vaak ervaren. Een van mijn beste vrienden, Stijn, verhuisde recent naar Gentje. En plots kan hij over niets anders meer praten.

Het was met hem dat ik tijdens de Gentse Feesten een hongertje wou stillen. Hij gidste me naar het Vooruit Café, overtuigd dat ik hun spaghetti zou appreciëren. Plot twist: er zaten champignons in de saus. Verdomme, Stijn, ik dacht dat je me kende. Gent heeft je veranderd.

DE SPAGHET? Dikke slierten…………… Zie mijn ‘over’ pagina voor meer uitleg over dat dramatisch aantal mysterieuze punten. Hint: I’m not a fan. Al kan ik er gerust mee leven als de saus mindblowing is.

Maarrr dat was niet het geval. Tjokvol groentjes, wat altijd fijn is want dan heb ik het gevoel dat ik toch een voedzame maaltijd naar binnen werk, maar de smaak was een beetje aan de flauwe kant. En dan… Champignons.

Ok, luister: Ik heb geen fundamenteel probleem met champignons, integendeel, ik vind hun smaak zelfs heerlijk. Sauzen en kleine stukjes werk ik dan ook makkelijk naar binnen. Maar grote champignons zal ik altijd als een klein kind uit mijn eten blijven vissen. Die textuur… I can’t. Je kan even goed een stuk rubber in je mond steken. Maar vooruit (pun intended), dat is natuurlijk heel persoonlijk.

De royale portie geraspte kaas maakte wel wat goed, maar niet goed genoeg want… Voor één van de eerste keren in mijn leven at ik een spaghetti bolognaise niet volledig op. I am shooketh.

SAMENGEVAT? Aan de flauwe kant en sorry ik weet dat ik 26 ben maar champignons doen het echt niet voor mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.