The Fox Pub

De spaghetti bolognaise bij The Fox Pub in Aalst

De woorden ‘café op een drukke rotonde’ geven niet meteen de beste eerste indruk, nietwaar? En toch botste ik – op een doorsnee dinsdagavond dan nog – op een bomvol terras bij The Fox Pub. Een bomvol terras waarvan de meerderheid aan het smullen was van een bord spaghetti. Want hoewel de Pub weer zo’n schoolvoorbeeld is van een gewone bruine kroeg, claimen ze dat spaghetti bolognaise hun grote specialiteit is. Challenge accepted.

Mijn gezelschap en ik vervoegden de gezellige drukte en plaatsten onze bestelling. Minder dan twee minuten later – ik overdrijf niet – werden we bediend. Bij elk ander gerecht zou dit alarmbelletjes laten rinkelen, maar bij een spaghetti is snelheid meestal de norm. Still, de snelste bediening ooit.

DE SPAGHET? De lopende saus bedekte het hele bord – I love it wanneer brasseries goed kwistig zijn met hun saus. Geeft me des te meer goesting om eraan te beginnen. Helaas stelde de bolo me teleur: heel vlezig, weinig tot geen groenten en vrij flets. Geen hint tomaat te bespeuren, amper gekruid, niet mijn dada. Nu, als je fan bent van een basic vlezige saus, this is your place to be, maar geef mij maar een smaakbom. De gigantische berg geraspte kaas die zich door de saus smolt maakte ietwat goed, maar niet genoeg.

De normale portie spagbol bij The Fox Pub is zeker voldoende en kost 14 euro. Voor die prijs verwacht ik een smaakorgasme en dat was hier jammer genoeg niet het geval.

De sfeer en bediening (en mijn gezelschap uiteraard) maakten er wel een zeer gezellige avond van. Het terras bleef de hele avond goed vol zitten, er werden heerlijke old school plaatjes gedraaid en de mannen van de bediening waren super vriendelijk. De drukte van de rotonde verdwijnt al snel naar de achtergrond want The Fox Pub is duidelijk een geliefde local hangout, en terecht.

SAMENGEVAT? Een enorm gezellig café, maar de vlezige bolognaisesaus vond ik aan de fletse kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.