‘t Goed Gevoel

De spaghetti bolognaise bij ‘t Goed Gevoel in Oostduinkerke

Waaraan denkt de gemiddelde Belg als hij/zij/x de woorden ‘vakantie in eigen land’ hoort? That’s right, ‘t zeitje. Mijn familie heeft een voorliefde voor Oostduinkerke, iets wat ik lang niet heb gesnapt. Het was er zo klein er was zo weinig te doen. Jarenlang vond ik het vooruitzicht van enkele dagen in de badstad ongelooflijk saai en moesten mijn ouders me meesleuren. Nu, op 27-jarige leeftijd, begin ik Oostduinkerke meer en meer te appreciëren. Elke keer word ik overspoeld door warme nostalgie. Het is er immers zo klein en er is zo weinig te doen. Heerlijk.

Nu, een van de dingen die je er alleszins wél kan doen, is lekker eten. Puur voor de kaaskroketten van de Venise of het ijs van ‘t Zoet Genot zou ik al anderhalf uur heen en terug rijden. Maar goed, dit is een spaghetti blog dus let’s get to the spaghet.

DE SPAGHET? De eerste hap gaat gepaard met een ‘oh my god’-oogrol naar mijn lief. Deze spaghetti heeft dé meest herkenbare smaak van de typische brasserie bolognaise. De kleine stukjes groenten en gehakt zorgen voor een saus hebt die zich elke hap opnieuw perfect geproportioneerd rond de capellini wikkelt. Wat volgt is een heerlijk gebalanceerde mix van zout, zoet en de zalig zurige nasmaak van de tomaat. Voeg daaraan toe dat je een giga portie geraspte kaas erbij krijgt en ik vergeef hen zelfs de champignons.

Dat gezegd zijnde: de portie is gi-gan-tisch groot, waardoor de smaak na een tijd wel begint te vervelen. Het gevoel van nostalgie ebt weg en vervangt zich door een maagbreuk. Maar dat kan aan mij liggen; misschien moet ik leren stoppen op het hoogtepunt in plaats van door te gaan tot ik de bodem zie (who am I kidding?).

SAMENGEVAT? Gigantisch veel, zéér lekker, en dat voor minder dan 10 euro. Goed gedaan, ‘t Goed Gevoel.

2 comments on “‘t Goed Gevoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *