La Cantina Italiana

De spaghetti bolognese bij La Cantina Italiana in Heusden-Zolder

Tijdens HLN/Nina’s rondvraag naar jullie favoriete spaghetti adresjes stak de Cantina er met kop en schouders bovenuit wat Limburg betreft. Dringend tijd dus voor een mini roadtrip naar het (voor mij) verre Heusden-Zolder. Waze geeft 1u10 minuten reistijd aan; tot op heden de verste reis die ik al maakte voor een spaghet. Gelukkig zit ik graag in de auto en al zeker met zo’n einddoel. Voeg daar nog eens aan toe dat de weg naar Limburg omgeven is door uitgestrekte velden en kleurrijke bossen én het een prachtige herfstdag was en je krijgt een very happy basic white girl (it me). Cue ‘Dreams’ van Fleetwood Mac eeen we zijn vertrokken.

Deze keer geen bruine kroeg, wel een charmant ogend Italiaans restaurant in het midden van een gewone woonwijk. La Cantina heeft op het eerste zicht niets weg van de typische Italiaanse restaurants in België maar dat is niet per se een slechte zaak (lees: de wet van Cromheecke). Het gaat ‘m vooral om het eten, after all. We worden warm ontvangen en krijgen meteen een aperitief van het huis aangeboden op basis van limoncello en prosecco. Komt hier dus wel in orde, me dunkt.

DE SPAGHET? Een mooi bergje gemengde spagbol. De felrood gekleurde saus en verse kruiden on top geven me hoop, en dat blijkt terecht. De nog lichtjes al dente slierten gaan perfect samen met de kruidige saus. Daarin zijn trouwens geen groentjes te bespeuren, wel meerdere stukjes gehakt – grote fan. Al bij al zat de balans van alle smaken echt goed en bleef de saus me hap per hap smaken. Initieel dacht ik dat de portie te weinig ging zijn, maar dat bleek onterecht.

Het enige jammere was het kleine plastieken potje parmezaan dat verborgen zat in de broodmand. Ik had meer verwacht van een Italiaans restaurant. Een portie heerlijke verse kaas kan immers een goede pasta verheven tot the next level en een slechte pasta zelfs nog redden van de dood. Gemiste kans, zeker voor 13 euro.

SAMENGEVAT? Al dente slierten, lekker kruidige tomatensaus en veel stukjes gehakt. Enkel jammer van de kaas!

spaghettiblogonaise_oranjerie_plantentuinmeise

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.