Bon Appétit

De spaghetti bolognaise bij Bon Appétit in Sint-Niklaas

Kan iemand aub een blog wijden aan typisch Vlaamsche etablissementen zoals Bon Appétit? Je kent ze wel: zo van die hybride ‘broodjeszaak-maar-ook-een-beetje-brasserie’ met vooraan een toog en achterin een eetzaaltje. Vaak ook gekenmerkt door een allegaartje wat het menu betreft, ongelooflijk vriendelijke bediening én… gigantische spaghetti‘s.

DE SPAGHET? Capellini oftewel ‘angel hair pasta’. De pastasoort die een bolognaisesaus het beste complementeert, naar mijn bescheiden mening. On top: een klassieke Vlaamsche bolognaise zoals we ‘m allemaal kennen. Veel gehakt, weinig tot geen groentjes te zien, afgewerkt met wat peterselie. Lekker, in orde, gewoon maar goed. De definitie van een Vlaamsche brasserie, in feite.

Je krijgt trouwens écht waar voor je geld bij Bon Appétit. Hun ‘normale’ portie is wat de meeste restaurants giga zouden noemen. En ik apprecieer dat zó hard. Net zoals ik de minstens even giga portie geraspte kaas on the side apprecieer.

SAMENGEVAT? Draag een broek met stretch en doe nadien – indien mogelijk – een dutje voor de vertering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *